Ovaj pikantni veganski sir pripremljen od butter graha i začina, gotov je u tren oka pomoću Delimano Velouré ručnog miksera. Savršen za vašu sljedeću filmsku večer ili kad zatreba brzi zalogaj.
Sastojci:
- 1 konzerva butter graha, ocijeđena i isprana
- 1 konzerva sjeckanih jalapeño papričica (prilagodite količinu prema željenoj ljutini)
- 1 šolja nezaslađenog biljnog mlijeka
- 1/2 šolje prehrambenog kvasca
- 1/4 šolje veganskog maslaca
- 2 kašike zobenog brašna
- 1/2 kašičice svježeg limunovog soka
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice čili praha
- 1/2 kašičice kumina
- 1/4 kašičice bijelog luka u prahu
- 1/4 kašičice dimljene paprike
- 1/4 kašičice kurkume
- 1/8 kašičice kajenskog bibera
- 1/8 kašičice luka u prahu
Za posluživanje:
- Svježa menta
- Čili
- Tortilja čips ili svježe povrće
Priprema:
- U posudu Delimano Velouré ručnog miksera stavite butter grah, sjeckani jalapeño, biljno mlijeko, prehrambeni kvasac, limunov sok, zobeno brašno, otopljeni veganski maslac i sve začine.
- Miksajte dok smjesa ne postane potpuno glatka i kremasta – pazite da ne ostanu grudvice. Konstistencija treba biti gusta i sirasta.
- Prebacite smjesu u zdjelu za posluživanje i ukrasite sjeckanim čili papričicama i listićima mente.
- Poslužite uz tortilja čips ili svježe povrće.
Uživajte u ovom ukusnom veganskom siru bez alergena!