BBQ karfiol pripremljen u Delimano fritezi na vrući zrak. Savršeno hrskav i pun okusa, ovaj veganski snack je gotov u tren oka. Pravo jelo za užitak u hladnim danima. Sigurno ćete ga obožavati!
Sastojci:
- 1 velika glavica karfiola, izrezana na cvjetove
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje kukuruznog brašna
- 1 - 1 1/2 šolje vode
- 3 šolje panko prezle
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica crvenog luka u prahu
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1/2 kašičice čili paprike
- So i biber po ukusu
- BBQ sos
Za posluživanje:
- Tostirani susam
Priprema:
Isperite karfiol i dobro ga poosušite. Isjeckajte na cvjetove.
Stavite veliku posudu s vodom da prokuha i kuhajte cvjetove 3 minute. Ocijedite.
U zdjeli sjedinite brašno, začine i BBQ sos.
Postepeno dodajte 1 šolju vode, miješajući. Trebali biste dobiti smjesu sličnu tijestu za palačinke. Ako je pregusta, dodajte još malo vode.
U drugu zdjelu stavite prezlu.
Zamočite svaki cvijet karfiola u smjesu, pustite da se ocijedi višak, a zatim ga uvaljajte u prezlu.
Pripremljene komade poredajte u Delimano fritezu na vrući zrak na 180 °C 7-12 minuta ili dok ne postanu hrskavi sa svih strana.
Premažite ih BBQ sosom ili ga poslužite kao umak.
Uživajte u ovom ukusnom jesenjem jelu!