Donosimo savršenu nutritivno bogatu salatu za hladne zimske dane! Couscous sa suhim voćem i orašastim plodovima, gotov u tren oka. Pun okusa, jednostavan za pripremu i idealan za večeru ili kao prilog uz lagane obroke.
Sastojci:
- 1 šolja couscousa
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 šolja brusnica
- 1 1/2 šolje ključale vode
- 1/4 šolje badema, sjeckanih
- 1 kašika maslinovog ulja za posipanje
- So i biber po ukusu
Za posluživanje:
- Sjeckani peršun
- Nar
Priprema:
- Pomiješajte couscous s brusnicama i maslinovim uljem.
- U Delimano Velouré kuhalu zakuhajte vodu i prelijte je preko couscousa u vatrostalnoj posudi. Pokrijte zdjelu i ostavite poklopljeno 10 minuta da couscous upije vodu.
- Viljuškom lagano razdvojite couscous, a zatim umiješajte sjeckane bademe i peršun.
- Na kraju, pospite narom prije posluživanja.
Uživajte u ovom ukusnom jesenjem jelu!