Grilovani losos s posebnim zaokretom! Losos pripremljen na Delimeno Veloure smart roštilju, uz osvježavajući gremolata sos.
Ovaj recept je brz za pripremu i idealan za lagane večere. Vjerujemo, ponavljat ćete ga iznova i iznova!
Sastojci:
- 2 fileta lososa
- 1 kašika maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- 2 češnja bijelog luka, sitno sjeckana
- Korica 1 limuna
- 2 kašike svježeg peršuna, nasjeckanog
- 1 šolja maslinovog ulja
Za posluživanje:
- Limun
- Listići peršuna
Priprema:
- Premažite filete lososa maslinovim uljem, te ih posolite i pobiberite.
- Stavite losos na roštilj i pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok riba ne postane mekana.
- U maloj zdjeli, pomiješajte sjeckani bijeli luk, koricu limuna, peršun i maslinovo ulje kako biste pripremili gremolata sos.
- Prelijte pripremljeni sos preko grilovanog lososa prije posluživanja.
Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom receptu!