Ukusan i jednostavan nedjeljni ručak može biti i zdrav i hranjiv ako odvojite malo vremena, mašte i ljubavi. U nastavku pročitajte najjednostavniju pripremu Bolognese sosa, sa mnogo hranjivih sastojaka.
- u 500 ml vode prokuhajte goveđu kocku.
- na ulju prodinstajte sitno nasjeckan crveni luk, kada zastakli dodajte i bijeli, te naribanu mrkvu.
- zatim, dodajte meso i miješajući dinstajte dok ne promijeni boju i dok se lagano ne razmrvi.
- dodajte pelat, paradajz pire i zalijte sa malo temeljca od goveđe kocke.
- dodajte začine i pustite da sos krčka još 10-tak minuta, po potrebi dodajte još temeljca do željene gustoće.
- pred sami kraj dodajte peršun i malo maslaca.
Bolognese sos servirajte uz razne vrste tjestenine, a mi smo odabrali da to budu rezanci, možete dodati i malo parmezana za poseban šmek. Prijatno!