Za dobar ručak ne morate provesti pola dana u kuhinji, danas vam donosimo jedan jednostavan recept za ukusan i hranjiv obrok.
Sastojci:
500g pilećeg filea
250g svježih šampinjona
500ml mlijeka
1 glavica crvenog luka
2 kašike brašna
50g maslaca
150g gaude
- šnicle od pilećeg filea istanjite čekićem, posolite i začinite po želji (predlažemo biber, crvenu papriku, bijeli luk u granulama) zatim propržite s obje strane dok piletina ne porumeni.
- u drugoj tavi prodinstajte sitno nasjeckani luk, a kada omekša dodajte i očišćene, na tanke listove isječene šampinjone. U međuvremenu, u manjoj šerpi rastopite maslac, dodajte dvije kašike prašna i pržite dok ne porumeni, zatim prelijte mlijekom i miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane gusta. Kada dobijete željenu gustoću sklonite šerpu s izvora toplote, malo posolite i pobiberite te dodajte prodinstane šampinjone i crveni luk, promiješajte da se sastojci sjedine.
- Za vrijeme pripreme piletite i sosa od šampinjona skuhajte tjesteninu koju najviše volite.
- Sve sastojke sjedinite, servirajte i pospite narendanom gaudom. Prijatno!