Kišna nedjelja budi želju za toplim ručkom „na kašiku“, a pri tome ne želite provesti cijeli dan u kuhinji. Imamo idealan prijedlog za vas i ove nedjelje. Kako vam zvuči „pileći đuveč“?
Potrebni sastojci:
2 pileća batka i pileća prsa s jednog pileta
1 patlidžan
1 tikvica
1 paprika
1 krompir
1 crni luk
3 šargarepa
2 paradajza
3 čehna bijelog luka
2 kašike ulja
malo soli i začina po želji
Priprema:
Prodinstajte na ulju sitno sjeckani crveni luk, sjeckanu papriku i dodajte meso, zatim polako dodajte i ostalo povrće sjeckano na manje komade. Nakon 15 minuta dinstanja, kada povrće otpusti sokove, dodajte i začine, zatim sve skupa prespite u dublju posudu za pečenje u rerni, te u ranije zagrijanu rernu ubacite i zapecite 20-tak minuta na 200 stepeni. Pripremite svježu salatu i servirajte po želji. Prijatno!