Sastojci:
Za koru
Jaja - 2 komada
Brašno - 100g
Šećer - 150g
Prašak za pecivo - 20g
Puding od čokolade - 2 kesice
Za fil
Čokolada za kuhanje - 200g
Klementina - 4 komada
Priprema:
U odgovarajućoj zdjeli mikserom pjenasto umutiti jaja, pa dodavati ostale navedene sastojke za koru uz neprekidno miješanje.
Smjesu uliti u podmazan kalup za torte i peći 15 minuta u pećnici na 250°C, nakon pečenja koru ohladiti, pa je poprečno presjeći na dva jednaka dijela.
Puding umutiti prema uputstvu sa kesice. Kada puding bude gotov, dodati mu dvije sitno rezane mandarine.
Na tacnu za torte staviti donji dio kore, nanijeti puding sa klementinama, pa pokriti drugim dijelom kore.
Čokoladu istopiti na pari i premazati cijelu tortu. Dekorisati kriškama klementine i ostaviti da se ohladi
Prijatno!