Od komšinice Melihe Spahić
Sastojci:
Jaja - 3 komada
Jogurt - 150g
Ulje - 1/3 šolje
Sol - 1 kafena kašika
Prašak za pecivo - 1,5 kafena kašika
Pšenično brašno - 6 supenih kašika
Kukuruzno brašno ili palenta - 7 supenih kašika
Bijeli sir - 150g
Priprema:
Kalupe za muffine premažite uljem.
Umutite jaja ručnom mutilicom, dodajte im jogurt i ulje, zatim dodajte pšenično i kukuruzno brašno i prašk za pecivo, te sve to zajedno izmiješata kako biste dobili kompaktu smijesu bez grudvica.
U tako spremljenu smjesu dodajte sir, te sve sipajte u kalupe za muffine.
Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoja na 200°C
Kada muffini budu gotovi, pustite ih da se prohlade pet minuta, izvadite iz kalupa i služite tople.
Poslužiti ih možete po želji. Preporučujemo preliv od 2 kašike jogurta, i 2 komada kiselih rendanih krastavica i prstohvat soli.
Prijatno!