Od komšinice Aleksandre Latinović
Sastojci:
Za koru
Brašno - 600g
Prašak za pecivo - 3/4
Margarin - 180g
Jaja - 2 komada
Šećer - 150g
Kiselo vrhnje - 4 supene kašike
Za krem
Mlijeko - 500ml
Brašno - 100g
Gustin - 1 supena kašika
Kakao puder - 1 supena kašika
Čokolada za kuhanje - 70g
Margarin - 200g
Šećer - 300g
Priprema:
Kore
Brašno pomiješati sa margarinom da se dobiju mrvice. Dodati šečer i prašak za pecivo, te smjesu povezati s jajima i kiselim vrhnjem.
Smjesu podijeliti na 6 jednakih dijelova, razvaljati i peći na papiru za pečenje ili okrenutom limu od tepsije (ja sam koristila teflonsku tepsiju dim 32x23cm).
Krem
Pomiješati sve sastojke i kuhati na laganoj vatri stalno mješajući dok se ne zgusne.
Vrelom kremom mazati kore jednu po jednu i zadnju koru premazati kremom.
Prije posluživanja kolač ostaviti par sati u frižideru.
Uživajte!!!