Od komšinice Anite Mehičić
Sastojci:
Tikva - 200g (kuhana i pasirana)
Cimet - 1 kafena kašika
Brašno - 300g
Prašak za pecivo - 10g
Šećer - 120g
Vanilin šećer - 10g
Jaja - 3 kom
Ulje - 50ml
Mlijeko - 50ml
Grožđice - 50g
Brusnice - 50g
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom u blijedo žuti krem dok se šećer ne rastopi, dodati mu ulje, mlijeko, zatim tikvu i sjediniti.
Suhe sastojke, brašno, cimet i prašak za pecivo izmješati i dodati u smjesu sa jajima i tikvom.
na kraju dodati grožđice i brusnice, sve sjediniti u kompaktnu smjesu, sipati u kalupe za muffine i peći na 180°C 20 minuta.
Pečene muffine dekorisati kremom po želji.
Ovako spremljeni muffini su jako ukusni i mirisni a mogu se praviti u kombinaciji sa svim suhim voćem.
Uživajte!