Od komšinice Azre Čelebić
Sastojci:
Brašno - 300g
Kefir - 1dcl
Kvasac - 20g
Mlijeko - 50ml
Kisela pavlaka - 2 supene kašike
Feta sir - 200g
Prezla - 50g
Prstohvat soli
Priprema:
Pomiješati suhe sastojke i dodati im kefir, sir i pavlaku. Umijesiti glatko tijesto uz dodavanje mlijeka, tako da se tijesto lijepo uveže.
Ostaviti na toplom oko 30 minuta, zatim premijesiti i odvajati u jednake komade, oblikovati ih u loptice.
Loptice umakati u toplo mlijeko, a zatim uvaljati u prezlu, te redati na pleh obložen papirom za pečenje ili u kalup za mafine i peci na 200°C dok ne poprime zlatno žutu boju.
Nakon pečenja uraditi test sa čačkalicom kako bi provjerili da je sredina peciva pečena.
Poslužiti toplo.
Prijatno!