Od komšinice Ivane Primorac
Za pileće okruglice:
Pileća prsa - 300g
Krem sir - 100g
Jaje - 1 komad
Brašno - 3 supene kašike
Prezla - 5 supenih kašika
Bijeli luk - 1 češanj
Sol i biber - po želji
Za umak:
Majoneza - 1 supena kašika
Kisela pavlaka - 2 supene kašike
Jogurt - 2 supene kašike
Sok limuna - 1 supena kašika
Vlasac i kopar - po želji
Priprema:
Usitniti ohlađeno meso u sjeckalici, dodati mu krem sir, bijeli luk, jaje i začine po želji, te ostaviti pola sata u hladnjaku.
Od tako pripremljenog mesa oblikovati loptice te pohovati. Uvaljati prvo u brašno, zatim u jaje i na kraju krušne mrvice u koje se može dodati i parmezan.
Pržiti kratko u ulju.
Za umak pomiješati sve navedene sastojke.
Dobar tek!