Sastojci:
Za piletinu
Pileći batak s karabatkom - 4 komada
Ulje - po želji maslinovo ili suncokretovo
Češnjak - 2 češnja
Začini - po želji
Za rižoto
Riža - 350g
Meksička mješavina povrća - 400g
Crveni luk - pola manje glavice
Ulje - po želji maslinovo ili suncokretovo
Priprema
Piletina
Pećnicu zagrijte na 220°C.
Piletinu operite, posušite kuhinjskim ubrusom i marinirajte u mješavini vode, ulja i začina po želji.
U vatrostalnoj posudi složite piletinu i prekrite je aluminijskom folijom. Pecite je tako 15minuta.
Zatim uklonite aluminijsku foliju i pecite još 15 do 20 minuta na 200°C dok ne dobije zlatnu boju.
Rižoto
Na ulju podinstajte povrće, začinite po želji i stavite po strani.
U istu posudu dodajte luk, sitno sječen, dinstajte ga, te dodajte rižu i kratko je propržite zajedno sa lukom dok ne postane staklasta.
Nakon toga dodajte vodu i kuhajte rižu, na sredini kuhanja dodajte joj predhodno spremljeno povrće i nastavite kuhati sa malo vode sve dok ne bude al dente.
Piletinu poslužite na velikom tanjiru sa prilogom od rižota sa strane. Po želji ukrasite suhim začinima.
Prijatno!