Od komšinice Fehima Kovačević
Iz akcijskih kataloga (15.-21.02 i 08.02.-21.02.) u pripremi ovog jela korišteni su:
- Šampinjoni, Kora, 350g
- Pureća šunka, Perutnina Ptuj, 350g
- Edamer , Paladin, 200g
- Listovi od heljde, Jami, 400g
Ostali sastojci:
Jaja - 2 kom
Jogurt - 4 supene kašike
Ulje - 4 supene kašike
Prstohvat soli
Prašak za pecivo - 1 kafena kašika
Priprema:
Umutiti jaja, dodati im, jogurt, ulje, sol i prašak za pecivo.
Slagati jufke, na ančin: list jufke posuti smjesom od jajeta, zatim drugi list jufke pa ponovo posuti smjestom od jajeta. I tako ukupno 5-6 listova.
Na zadnji list poredati red sira zatim red sunke, gljive,pa ponovo red sira i umotate sve u jedan veliki rolat.
Tako savijene jufke sjeći na kolutice debljine 1,5cm otprilike i redate u nauljen pleh, posuti ostatkom smjese od jaja i peći 15-tak minuta na temperaturi 180°C.
Pečene ružice posluziti uz jogurt ili kao slane zalogajcice.
Prijatno!