Sastojci:
- Jaja - 10 komada
- Majoneza - 4 kafene kašike
- Senf -1 kafena kašika
- Kiseli krastavci - 2 komada
- Peršun - 10g
- Pileća šunka - 30g
- Brašno - 100g
- Prezla - 200g
- Ulje - po potrebi
- So i biber - po želji
Priprema:
Skuhati 8 jaja, ohladiti i očistiti od ljuske.
Sitno isjeckati peršun, krastavce i šunku, te im dodati majonezu i senf.
Kuhana jaja prerezati po dužini te lagano izvaditi žumanjke i odložiti sa strane.
Žumanjke pomiješati sa ranije spremljenom smjesom, začinite po želji i njome punite polovice jaja.
U tri odvojene posude pripremite sastojke za pohovanje.
Polovice jaja spojiti, zatim uvaljati sljedećim redoslijedom: brašno - umućena preostala jaja - prezla - jaja - prezla.
Tako spremljena jaja pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju zalatnožutu boju.