Sastojci:
Svježe pile - cijelo
Bamija - 1 vezica
Mrkva - tri šolje
Celer - 8-10 manjih glavica
Peršun - po želji
Mileram - 3 supene kašike
Brašno - 3 supene kašike
So - po želji
Biber - po želji
Ulje - po želji
Priprema:
Kokošije ili pileće meso dobro operite, stavite u lonac za kuhanje, uspite vodu, posolite i kuhajte. Naknadno u vodu dodajte mrkvu, peršun i celer.
Kada je meso bude kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.U posudi zagrijte maslac, dodajte brašno, popržite, te zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajite meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. U međuvremenu bamju potopite u vodu i ostavite dok ne nabubri, a zatim je dobro isperite. Najbolje je da se prije upotrebe prokuha nekoliko minuta u vodi s malo limunovog soka. Ocijedite je, properite i dodajte čorbi, te sve zajedno prokuhajte.Kada čorba bude gotova, razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, te sve začinite po želji.
Prijatno!