Sastojci:
Junetina - 750 g
Vegeta - supena kašika
Crveni luk - 1 kom
Bijeli luk - 3 češnja
Kajmak - supena kašika
Mineralna voda - pola čaše
Ulje - supena kašika
Sol - po želji
Biber - po želji
Priprema:
Meso za ćevape se sprema dan ranije.
U vodi prokuhajte crveni i bijeli luk začinjen sa malo bibera i soli. Ohladite i time pospite meso sjeckano na kockice. Meso u marinadi ostaviti da stoji preko noći.
Sutra dan, marinirano meso sameljite u mlincu dva puta, i ostavite da odstoji još 2-3 sata.
Dodajte mu kašiku kajmaka, mineralnu vodu i ulje, te ga dobro ručno umijesite.
Kada smjesa bude kompaktna rukama oblikujte ćevape po želji.
Spremite ih u hladnjak ili odmah pecitie :)
Uz ćevape servirajte prilog po izboru, ali obavezno i sitno seckan luk.
Prijatno!