Sastojci:
Teletina bez kosti - 800g
Bamija - 3 niza
Crveni luk - 200g
Paradajz - 300g
Paprika - 200g
Ulje - 100ml
Sirće - 2 supene kašike
Crvena paprika - po želji
Sol i biber - po želji
Priprema:
Teletinu operite i nasjeckajte na komade. Luk sitno nasjeckajte i na 80 ml vrelog ulja ispržite da dobije zlatnožutu boju.
Dodajte mljevenu papriku i meso, posolite i dinstajte. Zatim pomalo dodajite vodu da meso ostane napola mekano.
Bamiju prokuhajte u slanoj vodi sa dvije supene kašike sirćeta i ocijedite.
Meso složite u posudu za pečenje.
Papriku očistite od sjemena, izrežite na šire kolute, a paradajz na kriške, pa oko mesa složite bamiju, na nju zelenu papriku, a onda paradajz. Posolite i dodajte biber u zrnu. Sve to zalijte kipućom vodom i pecite u srednje ugrijanoj rerni oko 90 minuta.
Prijatno!