Losos vole i oni koji tvrde da ne vole ribu. Jednostavno se priprema, a obiluje visokovrijednim bjelančevinama, vitaminima B kompleksa, fosforom i selenom, te omega-3 masnim kiselinama, koje višestruko povoljno djeluju na zdravlje. Idealan je u kombinaciji sa pastom, kao lagani ljetni ručak.
Potrebno:
- Losos fileti
- maslinovo ulje
- sol
- limun
- omiljena vrsta paste
- vrhnje za kuhanje
- bijeli luk
- parmezan
Priprema:
Filete lososa odmrznite, zatim dobro posušite kuhinjskim ubrusom i nasolite. Zagrijte grill tavu sa malo maslinovog ulja, te zapecite filete lososa sa svih strana, a na samom kraju pržite na strani gdje se nalazi kožica, kako bi bila hrskava.
Skuhajte omiljenu vrstu paste, te na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani bijeli luk, a kada porumeni dodajte vrhnje za kuhanje, malo soli i pospite rendanim parmezanom. Sjedinite sos i pastu, te servirajte na većem tanjiru, filete lososa aranžirajte sa strane uz limun. Prijatno!