Sastojci:
Integralna riža - 300g
Pureći odresci - 400g
Za marinadu:
Mješavina začina - po želji
Limun - sok pola limuna
Senf - supena kašika
Bijeli luk - 1 češanj
Sol - po želji
Priprema:
U posebnu posudu ulijte 50 ml vode, sok od pola limuna, jednu supenu kašiku senfa, mješavinu suhih začina, sol i biber po želji.
Pureće odreske premažite pripremljenom marinadom i ostavita u frižider 1-2 sata.
Za vrijeme dok se puretina marinira, u drugu posudu uliti pola litre vode dodati sol po želji. Kada voda proključa usuti rižu, kuhati je 10 minuta, poklopiti i ostaviti da sama nabubri kako bi bila razabrana.
Spremne i marinirane odreske pecite u zagrijanom biljnom ulju u dubokoj tavi, sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.
Pureće odreske poslužite s kuhanom rižom i povrćem preliveno umakom od vrhnja. Dekorišite po želji liskama peršuna ili cherry paradajzom.
Prijatno i dobar tek!