Obrok sa mesom zamijenite ponekad ribom. Bićete više nego zadovoljni, ali i siti.
Sastojci:
Svježa skuša - 4 kom
Krompir - 4 veća
Crveni luk - 1 komad
Sok limuna - 2 kom
Senf - 1 kafena kašika
Bijeli luk - 3-4 češnja
Sol - po želji
Biber - po želji
Priprema:
Svježu skušu dobro očistiti. Skinuti iznutricu, odstaniti glave i dobro oprati.
U posebnu posudu za kuhanje uliti 500 ml. vode i 100 ml. soka od limuna, te dodati skušu da odstoji 30 minuta, nakon čega je dobro isprati pod mlazom hladne vode.
Krompir temeljno oprati, oguliti i isjeći na kriške srednje debljine.
U posebnu posudu staviti senf, sitno sjeckan peršunov list, beli luk, maslinovo ulje, sol i biber po želji, te sve dobro izmješati.
Spremljenom smjesom premazati krompir i premazati i puniti skuše.
Tako spremljenu ribu prekriti aluminijskom folijom i zajedno sa krompirom staviti u pećnicu na 200°C te peći do 20 min. Nakon 20 minuta ukloniti foliju i još peći 15 minuta.
U toku pečenja pvremeno prelivati sa marinadom iz tepsije u kojoj se peče. Uz ribu kao prilog poslužite krompir salatu.
Prijatno!