Nešto malo drugačiji kolač koji će vas oduševiti!
Sastojci:
- Kadaif - 300g
- Maslac - 200g
- Med - 200g
- Svježi sir -500g
- Slatko vrhnje - 500ml
- Šećer u prahu - 40g
- Orah - 1 šolja sjeckanih oraha
- Sok od narandže - 5 kašika
* Prijedlog korištenih artikala za ovaj recept pogledajte klikom na željeni sastojak.
Priprema:
Kadaif podijelite na 2 jednaka dijela, maslac otopite, a rernu zagrijte na 180°C. U kalup za kolač sipajte prvi dio kadaifa, posipajte ga sa 3 kašike prethodno rastopljenog maslaca i lagano pomiješajte, pazeći da se kadaif ne polomi, pospite ga sa sokom od narandže, i pecite oko 10 minuta.
Ponovite postupak i sa drugim dijelom kadaifa, s tim da na drugi dio dodatno posipate sjeckane orahe i pečete zajedno s njima.
Oba dijela kadaifa ostavite da se ohladi.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte mu sir i malo soka od narandže, šećer i sjeckane orahe, i sve to dobro izmješajte.
U kalup za kolače stavite prvu koru od kadaifa, prošarajte medom i stavite fil od sira, stavite drugu koru sa orasima i također prošarajte medom po površini.
Ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Kadaif tortu možete da ukrasite po želji.