Ukusna i fina orijentalna turska poslastica, kremasta poput sutlijaša ili pudinga, a pošto ima ukus kokosa, zove se i Raffaello puding.
Sastojci:
- Mlijeko - 500ml
- Kokosovo brašno - 50g
- Brašno - 60g
- Šećer - 100g
- Puter - 1 supena kašika
- Vanilin šećer - 20g
Priprema:
U posudu za kuhanje uspite hladno mlijeko, dodajte mu sve sastojke osim putera, dobro umiksajte kako se ne bi stvorile grudvice.
Stavite na vatru da proključa uz konstantno miješanje kako ne bi zagorio.
Kada dobijete gustu smjesu, dodajte maslac i ostavite da se otopi.
Sklonite sa vatre, sipajte u zdjelice u kojima ćete posluživati, te ostavite par sati u frižideru da se ohladi.
Ukrasite po želji sjeckanim orašastim plodovima ili voćem.
Prijatno!