Sastojci:
Kus-kus - 200 g
Paradajz – 1 komad
Krastavac - 1 komad
Peršun svježi - 100g
Crveni luk – 1 glavica
Bijeli luk – 2 češnja
Kocke za supu - 1 kocka
Origano - po želji
Maslinovo ulje - 50 ml
Limun - sok 1/2 limuna
So i biber - po želji
* Prijedlog korištenih artikala za ovaj recept pogledajte klikom na željeni sastojak.
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko propržite polovinu sitno sjeckanog crvenog luka i 1 češanj bijelog luka. Kada omekšaju, dodajte šolju vode, kocku za supu, paradajz, origano i čili papričicu za ljubitelje ljutog, pustite da proključa i sklonite sa vatre. Zatim dodajte kus-kus, sok od pola limuna, so i biber po želji, poklopite i ostavite da stoji 10 minuta. Skinite sa vatre, lagano promiješajte i ostavite da ohladi.
Krastavac, paradajz i 1/2 crvenog luka, bijeli luk sjecite na kocke, dodajte krupno rezan peršun, i sve to zajedno dodajte ohleđenom kus-kus-u.
Ukrasite cijelim listićima peršuna ili drugog omiljenog začinskog bilja i uživajte u obroku punom zdravlja.
Ovu ukusnu i zdravu salatu možete poslužiti toplu ili hladnu, ovisno o ukusu.
Prijatno!