Nesvakidašnji spoj čokolade i šljive, koji mami na zalogaj više.
Sastojci:
- Kore za tortu - pakovanje
- Šljive - 10 komada
- Vrhnje za kuhanje - 500ml
- Čokolada za kuhanje - 100g
- Mliječna čokolada - 200g
- Pekmez od šljive - 150g
* Prijedlog korištenih artikala za ovaj recept pogledajte klikom na željeni sastojak.
Priprema:
Zagrijati vrhnje za kuhanje do tačke ključanja, dodati mu izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne istopi i sjedini, potom dodati šljive, sve zajedno kuhati na laganoj vatri još 5 minuta.
U kalup za kolače staviti prvu koru, premazati pekmezom od šljive, odvojiti 1/3 kreme. Postupak ponoviti sa preostale dvije kore. Posljednju trećinu kreme iskoristiti da se prelije vrh torte (kao treći sloj). Ostaviti par sati u frižideru da se ohladi i spremna je za konzumiranje.