Okusi orijent uz ovaj super jednostavan i zdrav desert.
Sastojci:
Kruške – 4 komada
Brusnice sušene – 50g
Grožđice sušene – 50g
Orah – 50g krupno sjeckani
Med – 2 supene kašike
Cimet – ¼ kafene kašike
* Prijedlog korištenih artikala za ovaj recept pogledajte klikom na željeni sastojak.
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200°C. Dok se pećnica zagrijava, kruške presijeći po dužini na dvije jednake polovine i izdubiti im sredinu. Vodoravno odsjeći mali dio sa poleđine svake kruške, kako bi mogla stabilno da stoji prilikom pečenja.
U manjoj posudi pomiješati brusnice, grožđice, krupno sjeckanu jezgru oraha, cimet i dvije supene kašike meda.
Ranije pripremljene kruške redati u posudu za pečenje, i puniti spremljenim voćnim nadjevom, te peći na 20 minuta.
Ovaj neobičan desert po želji posuti mljevenim cimetom i služiti ohlađen.
Prijatno!