Edita Velić
Sastojci:
- teleće šnicle
- šampinjoni
- začini (sol, biber, bijeli luk u prahu, biljni začini)
- salsa cheese umak
- parmezan
- maslinovo ulje
- sok limuna
Priprema:
Šnicle istući i staviti u zdjelu. Preliti maslinovim uljem. Dodati sol, biber, biljne začine i bijeli luk u prahu. Sve to preliti sa malo iscijedjenog limunovog soka, dodati 3 kasike salsa umaka od sira i izmiješati. Prekriti posudu prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak da odstoji.
Za to vrijeme isjeći šampinjone na tanke komade. Zagrijati grill tavu sa malo maslinovog ulja. Peći šnicle dok ne dobiju zlatnu boju sa obje strane. Dodati šampinjone i peći jos 5 minuta. Posuti sa malo parmezana i držati na vatri jos 2 minute.
I na kraju, uživati u okusima vaseg jela :)
*fotografije su simbolične