Amra Ikanović
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 200 g šampinjona
- 1 cehno bijelog luka - zdrobljeno
- 1 crveni luk - sitno nasjeckan
- 3 kasike senfa
- 300ml bijelog vina
- Vrhnje za kuhanje (stavite koliko želite)
Priprema:
Pileća prsa nasoliti i staviti vegete pa ih ispeći na zagrijanoj grill tavi, neka se lijepo zapeče, da dobije boju i budu hrskavi, zatim izvaditi ih na tanjir nakon što se ispeku.
U tavi gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne omekša pa dodati gljive i bijeli luk i peći dok gljive ne dobiju lijepu boju , dodati senf te zaliti sve vinom i ostaviti na najmanjoj vatri još nekoliko minuta - dok ne počne krčkati.
U umak staviti pečeno meso i sve zajedno kuhati na najmanjoj vatri još 20 - 25 minuta, povremeno miješajući.
Pred sami kraj kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji. Servirati sa prilogom po želji.
*fotografije su simbolične