Ajla Buljubašić
Sastojci:
- 450 g junećeg buta
- 50 ml soja sosa
- 100 ml temeljca
- nekoliko žlica krušnih mrvica
- 1 mala žličica
- sitno naribanog đumbira
- 2 režnja češnjaka
- 2 mlada luka
- 2 žlice ulja
- 4-5 sušenih vrganja
- svježe mljeveni papar
- 150 g gljiva po izboru
Priprema:
Juneći but narežite na tanje šnicle, koje zatim narežite na trakice ili kockice. Pomiješajte ih s naribanim đumbirom i soja sosom i ostavite u hladnjaku 15-ak minuta. Suhe vrganje za to vrijeme pustite da odstoje u kipućoj vodi. U tavi neljepljivog dna ugrijte ulje i dodajte meso koje ste ocijedili od marinade i posipali krušnim mrvicama. Kratko (2-3 minute) zapecite meso i izvadite ga. Zatim na tu masnoću dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sitno nasjeckani češnjak, narezane gljive i suhe vrganje. Popržite, stalno miješajući. Zatim dodajte temeljac i meso i popirjajte dok se tekućina ne reducira. Na kraju posipajte paprom. Poslužite na skuhanoj riži i posipajte nasjeckanim mladim lukom.