Bogdanka Stanić Ristić
Sastojci:
- 500 g tankih telećih odrezaka
- 100 g maslaca
- 8 svježih listova žalfije
- 8 listova kuhane šunke
- 4 kašike bijelog vina (Marsala)
- bijeli biber so
Priprema:
U tavi ugrijemo maslac, dodamo svježe listove žalfije i pržimo otprilike 1 minutu pa izvadimo na stranu. Na istom maslacu kratko pržimo listove kuhane šunke otprilike 2 minute pa i njih izvadimo na stranu.
Teleće odreske po potrebi nježno istučemo, dodamo u tavu na maslac i sa obije strane pržimo otprilike 2 minute. Po potrebi začinimo solju i biberom.
Meso zatim prebacimo na tanjir za posluživanje, te svaki odrezak prekrijemo ploškom pečene šunke i listićem kadulje. Poklopljeno ostavimo na toplom mjestu.
Preostali maslac u tavi podlijemo Marsala-om i jednom kašikom vode, kratko promiješamo i prelijemo po mesu.