Hamiza Omerdić
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- 200 ml mlijeka
- 200 ml kisele vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat šećera
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- po potrebi brašna
- po potrebi prezle
Za nadjev:
- Sir trapist
- šunka
- pavlaka
Priprema:
U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mlijeka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mlijeka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna. Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promiješati da se smesa izjednači.
Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta. Zatim ispeći palačinke.
Kada se malo ohlade, palačinke premazati pavlakom, zatim posuti sirom i rendanom šunkom. Malo ka sredini presaviti bočne stranice palačinke, a zatim urolati, kako fil ne bi ispadao. Zatim svaki palačinku prvo uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle.
Pržiti ih na zagrijanom ulju, izvaditi na papirnom ubrusu da upije višak masnoće i poslužiti se.
Prijatno!
*fotografije su simbolične