Suada Ibrić
Sastojci :
- 3 jaja- odvojit žumanjke i bjelanjke
- 1 banana- zgnječena vilicom
- 1 jabuka- naribana, iscjeđen višak soka i posipana s cimetom
- 2,5 velike žlice pirovog brašna
- 2 velike žlice pšeničnog brašna
- Na vrh noza prasak za pecivo
- 1 dcl zobenog mlijeka
- zaleđene borovnice
- puding od burbon vanilije
Priprema:
Žumanjke malo umiješati, dodat bananu, zobeno mlijeko, brašno i prašak za pecivo, te na kraju ribanu jabuku. Posebno umutit bjelanjke u snijeg i lagano sjedinit sa smjesom.
Peku se u jako malo ulja ili maslaca (cca 2 kapi). Okreću se 3-4 puta, svaka strana po 3 sekunde i pritišću sa plasticnom spatulom.
Puding od burbon vanilije (bio alnatura) skuhan u zobenom mlijeku mjesan mikserom. Tko voli slade neka si zasladi.
Za preljev izblendati veliku žlicu pudinga sa zamrznutim borovnicama i dodati pola zličice meda. Borovnice miksati zaleđene. Filovati palacinke i ukrasiti po želji, preporućujem nasjeckane orahe.
*fotografije su simbolične