26.03.-26.05.2018.
PREDNOSTI EMAJLIRANOG POSUĐA
ZDRAVO KUHANJE
Emajlna zaštita je glatka i neporozna površina, otporna na kiseline koje se javljaju prilikom pripremanja hrane. Ne dozvoljava nastajanje niti zadržavanje bakterija. Emajl ne izaziva alergijske reakcije čak ni tokom dugogodišnjeg korištenja.
PRAKTIČNO
Emajlirano posuđe se brzo zagrijava i hladi, a zahvaljujući ravnomijernom raspoređivanju toplote ostvarit ćete uštedu energije. Može se koristiti na svim grijnim tijelima (osim u mikrotalasnoj pećnici). Pogodno je za kuvanje, dinstanje i pečenje u rerni. Zahvaljujući svojim osobinama pogodno je i za serviranje i čuvanje pripremljene hrane.
OTPORNO I DUGOTRAJNO
Prilikom pripremanja hrane emajlirano posuđe je otporno na kiseline, visoke temperature i habanje. Ukoliko se pažljivo rukuje i pravilno održava, postojanost i sjaj emajliranog posuđa su praktično svevremeni.
LAKO SE ČISTI I ODRŽAVA
Zahvaljujući potpunoj glatkoći, emajlirano posuđe se lako pere, a bakterije se ne zadržavaju. Dovoljni su topla voda i deterdžent, čak i ukoliko dođe do zagorijevanja.