Sastojci
- 500g otkoštenog pilećeg zabatka
- pola glavice manjeg kupusa
- jedna veća mrkva
- 250g smeđih šampinjona ili shiitake gljiva
- 70g korijena celera
- 4 mlada luka
- 3 režnja češnjaka
- đumbir svježi ili pola žličice sušenog
- sol
- papar
- 5-6 kora za savijaču (za zamatanje spring rollica)
- Shan- Shi slatko kiseli umak
Priprema: | 1 h |
---|---|
Broj osoba: | 4 |
Priprema recepta
Sitno nasjeckajte povrće te ga odložite ga na stranu.
U tavi zagrijte dvije žlice ulja pa komade nezačinjenog mesa stavite unutra da se prže na jakoj vatri. Pržite otprilike 4minute sa svake strane dok se ne stvori korica na mesu. Izvadite ga iz tave i ostavite da se ohladi pa ga nasjeckajte na sitne kockice i tek tada posolite.
U tavi u kojoj ste pekli meso na naglo popržite povrće, kratko i na jakoj vatri kako ne bi pustilo sokove i započeo proces pirjanja. Povrće treba ostati malo hrskavo, tako ne izgubi prirodno lijepu boju. Dodajte sol, papar i đumbir po ukusu.
Kore za savijaču položite jednu na drugu pa izrežite na 4 jednaka kvadrata.
Premažite kvadrat tijesta vodom kako bi omekšalo i kako ne bi pucalo prilikom zamatanja te stavite žlicu nadjeva na sredinu. Preklopite tijesto, bitno je da se krajevi dodiruju na sredini i nježno počnite zamatati.
U tavi zagrijte ulje, pa kratko popržite rolice, svega 2 minute s obje strane na slabijoj vatri.
Poslužite uz slatko-ljuti umak.