Sastojci
- malo maslinovog ulja
- 500g sipe ili liganja
- 2 crvene chili papričice
- 3 režnja češnjaka
- 4 žlice sojinog umaka
- 3 žlice soka od limuna
- 5 žlica ulja od kikirikija
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 200 g krastavaca
- 100 g sojinih klica
- 1 vezica bosiljka (thai ili običnog)
Broj osoba: | 4 |
---|
Priprema recepta
U wok tavi na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite lignje (sipe) narezane na kolutiće. Dodajte chili u prahu (ili sitno sjeckanu chili papričicu) i sitno sjeckani češnjak te promiješajte i kratko popržite. Ulijte soja sos i limunov sok te promiješajte. Nakon minutu-dvije, lignje, zajedno sa sokom u kojem su se kuhale, odložite sa strane.
U istoj tavi zagrijte ulje kikirikija te ubacite na komadiće narezanu papriku (žutu i crvenu) i kratko popržite da malo omekša. Dodajte na prutiće narezane krastavce koje ste prethodno očistili od koštica i sojine klice te promiješajte i kratko prodinstajte. Ukoliko želite možete dodati i bosiljak.
Ubacite sadržaj posude s lignjama koje ste prethodno odložili sa strane, kratko prodinstajte da se sve sjedini i servirajte.