Sastojci
- Krompir – 6 kom srednje veličine
- Bijeli luk – 2 češnja sitno sjeckana
- Puter – 4 supene kašike
- So – po želji
- Biber – po želji
Priprema: | 10 |
---|---|
Vrijeme kuhanja/pečenja: | 40 |
Temperatura kuhanja/pečenja: | 220°C |
Broj osoba: | 6 |
Priprema recepta
Zagrijati pećnicu na 220 °C.
Oguliti krompire i rezati ih na tanke kriške do 0,5cm, a da pritom donji dio krompira ostane netaknut kako bi povezivao sječene kriške krompira.
U manjoj posudi otopiti puter i dodati mu sitno sjeckan bijeli luk, so i biber po želji.
Pripremljene krompire redati u podmazanu posudu za pečenje, te ih preliti/premazati spremljenim prelivom od putera, tako da smjesa uđe jednako između svake kriške krompira.
Krompire peći na 200 °C oko 40 minuta.
Prijatno i dobar tek!