Sastojci
- Za biskvit:
- 6 jaja
- 180 g šećera
- 180 g oštrog brašna limunova korica
- Za kremu:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade
- 250 g maslaca
- Za preljev od karamela:
- 200 g šećera
- 20 g maslaca
- 2 žlice limunova soka
Priprema recepta
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i naizmjence s brašnom umiješajte u žumanca. Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita. Za kremu cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro ne poveže. Zatim je ohladite i umiješajte joj pjenasti maslac.
Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i stranice torte.
Karamel pripremite na sljedeći način: šećer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne poprimi svijetlosmeđu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne rastopi. Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrućim karamelom.
Tortu ukrasite listovima ohlađenog karamela.