Sastojci
- smrznuti bakalar ( 1 kg)
- 500g krumpira
- 3 žlice pšeničnog oštrog brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 g paprike zelene
- 5 režnjeva češnjaka
- 1/2 vezice peršina
- 2 lovorova lista
- sol
- mljeveni crni papar
- 150 ml bijelog vina
- Za posipavanje:
- 1/2 vezice peršina
- 5 režnjeva češnjaka
Broj osoba: | 4 |
---|
Priprema recepta
Filete bakalara narežite na komadiće, posolite ih, popaprite i nakapajte limunovim sokom. Ostavite ih da kratko odstoje.
Marinirane filete uvaljajte u brašno i popecite na malo ulja s obje strane. Krumpir ogulite i papriku očistite. U vatrostalnu posudu položite bakalar, preko njega rasporedite papriku, cijele krumpire zalijte vodom i uljem te dodajte lovorov list.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta. Tijekom pečenja podlijevajte vinom.