Ljerka Bogdanović
Sastojci:
- 400 g brašna
- 5 žlica mlijeka
- 15 g kvasca u prahu
- ½ žličica soli
- ¼ l mlijeka
- 2 žlice ulja
- svježi peršin
- mozarella
- rajčica
- mileram
- ribanac
- bosiljak
- panceta
Priprema:
Stavite brašno u posudu te u sredini napravite udubljenje. Kvasac otopite u 5 žlica mlakog mlijeka te ulijte u udubinu. Pomiješajte smjesu te ostavite da pokrivena odstoji 15 minuta na toplom mjestu.
Dodajte sol te malo po malo dodajte ¼ l mlakog mlijeka. Mijesite tijesto te ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mjestu. Od tijesta odvojite komad po komad te ih u ruci oblikujte u pločice od 2 cm debljine. Nožem urežite crte kako se u tavi ne bi skupile.
Ulijte ulje u vruću tavu te svaki langoš pecite 2-3 minute sa svake strane. Vruće langoše ukrasite po želji mileramom, rajčicom, mozarellom, ribancem, peršinom, bosiljkom i pancetom.