Sastojci
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 narezana glavica luka
- 1 narezan poriluk
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 2 žlice pelata
- 3 oguljene i naribane mrkve
- 250g crvene leće
- 1,5 l povrtnog temeljca
- sol i papar
Priprema recepta
U velikoj tavi rastopite maslac s uljem. Dodajte luk i poriluk i lagano popecite 5 minuta. Dodajte češnjak i pelate. Kuhajte 2 minute prije dodavanja naribane mrkve, leće i temeljca. Sve dobro promiješajte i začinite solju i paprom. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri.
Kada prokuha, skinite poklopac i kuhajte 25 do 30 minuta, miješajući s vremena na vrijeme.
Uklonite juhu s vatre i ostaviti da se malo ohladi. Blenderom usitnite sadržaj juhe i poslužite.